
Åpningstider
Høst – Vinter - Vår
Ons - Lør 11 - 21
Søn 14 - 17 Mormors Søndagsmiddag
Sommer 15. juni – 16. aug
Alle dager 12 - 21
Åpningstidene gjelder ankomst.

Om oss
Skaperglede
«Vi ønsker å dele noen av de beste måltids-opplevelsene fra våre matreiser. Som oftest fra små, sjarmerende og bortgjemte perler. Opplevelser som har fylt våre ganer og hjerter med nytelse og kjærlighet, som har gitt oss vidunderlige minner for resten av livet».
- Stig Lieberg, eier og driver
Stig
Stig Lieberg har sin bakgrunn som kokkelærling på Grand Hotel i Oslo på 90-tallet. Han flyttet tilbake til Helle i sin hjemby Kragerø, og var kjøkken- & restaurantsjef på Tollboden fra 2001 til den ble solgt i 2007, og var med på å bygge opp Tollboden til sitt høydepunkt i disse årene sammen med eier Andreas Tanberg. På Nordraak kan du finne en fotobok som forteller mye fra den fine tiden.
Stig arbeidet etterpå som lærer på yrkesskolen i Stathelle, og tok samtidig videreutdannelse innen ernæring. Fra 2013 deltok han i et 3-årig forskningsprosjekt med Andreas innen matdyrkning, ernæring / kosthold og matproduksjon, og sammenhengen mellom disse og vår helse. I de siste årene har han etablert seg som en etterspurt foredragsholder spesielt fra hagelag hvor han deler sine kunnskaper og erfaringer.
I 2019 etablerte han den første «utgaven av Nordraak», med matkurs og måltider for mindre grupper., og har siden vært på en lang arbeidskrevende og utviklende reise både personlig og for Nordraak.

Husets historie
Huset ble bygget i 1797. Det er registrert 17 eiere i perioden 1797-2024. Det er det eneste huset på det Gamle Andølingen som ikke ble revet, og som står omtrent som tidligere. På begynnelsen av 1800 tallet drev Madam Maren med losji for reisende. Bildet ovenfor viser et annet hus lengere opp i gaten.
Våren 2025 ble det gjennomført en total, innvendig oppussing av huset.

Økologisk på Nordraak
Vi benytter økologiske / biodynamiske råvarer i den grad det er praktisk tilgjengelig i Kragerø.
På grunn av giftstoffene som blir tilført oppdrettsfisken gjennom produksjonen, og den skadelige virkningen dette har på kroppen (det tar rundt 20 år å rense disse helt ut), så benytter vi ikke oppdrettsfisk. Vi benytter heller ikke oppdrettshummer, både på grunn av dette, men også av hensyn til dyrevernet.
Utvalget av fersk fisk fra havet minker dramatisk, og tilgangen er ustabil. Dette begrenser hva vi kan tilby av fisk fast på menyen, slik som eksempelvis sole meuniére (fransk flyndrerett), som vi gjerne ville ha kunnet tilby på Nordraak.

Er trappen vår en hindring?
Huset fra 1797 er bevaringsverdig og lite. Derfor har vi dessverre ikke mulighet til å tilrettelegge for adkomst og handicaptoalett. Er trappen et hinder, finner vi ofte løsninger. Ta gjerne kontakt på forhånd. Vi planlegger etablering av terrasse under verandaen for sommerservering i 2026. Denne vil gi enkel tilgang i sommersesongen. På dagtid fra mandag til fredag, er det et handicaptoalett tilgjengelig i nabobygget.

Hunder er velkommen
Nordraak ønsker er være et sted for alle, for alle generasjoner og anledninger. Dette inkluderer også hundeiere, som i ulike situasjoner ofte er avhengig av å kunne ta med hunden for å kunne gå ut å spise.
Er du allergisk for hunder, så si fra, så skal vi gjøre vårt beste for å finne en egnet plass for deg.






















